Hvordan opstår angst?

Angst kan opstå som følge af perioder med stress og andre psykiske belastninger. Angsten kan eksempelvis opstå i forbindelse med store ændringer i livet som skilsmisse, fyring, sygdom, dødsfald eller i andre konflikter der vedrører identitets- og eksistentielle livskriser. Det kan være langt fra indlysende hvad angsten er bundet til.

Hvordan føles angst?

Du vil forsøge at skubbe den væk, da angsten kan føles ubehagelig som indre uro, uoverskueligt tankemylder og give en følelse af at miste kontrol. Det er dog ikke muligt at skubbe den væk. Det er derimod muligt at acceptere den som den er. Men hvordan gør du det når du mærker hjertebanken og når kroppen føles som om den er parat til kamp eller flugt?

Hvordan kan psykoterapi hjælpe dig?

I samtaleterapien vil du få indsigt i, hvad der er årsag til at angsten rammer dig. Du vil blive bevidst om de strategier du hidtil har benyttet dig af til at håndtere angsten, og få en viden og forståelse for hvordan kroppen, følelserne og tankerne spiller sammen. Behandling af angst handler om at kunne rumme de følelser og tanker der er forbundet med den.

I terapien arbejdes der med de uhensigtsmæssige tanker, følelser og adfærd, som opstår når du har angst. Igennem Mindfulness- og kropsøvelser vil du ligeledes arbejde med at være med angsten på en ny måde og  tilegne dig effektive værktøjer så angsten ikke løber afsted med dig.  

Er du klar til at tage det første skridt til at give slip på angsten, så vil jeg gerne hjælpe dig på vej. Du kan kontakte mig på tlf. 2276 9920

Få støtte og hjælp til at give slip på angsten