Hvad er psykoterapi?

Psykoterapi er samtaleterapi. I samtalen kan du få støtte og hjælp til at tale om det der føles svært og som udfordrer dig i dit liv og i dine relationer. Selvom du har familie og venner som du taler med, kan det ofte være givende og lettere at tale med én, der står udenfor.

Hvad kan være årsag til at starte i terapi?

Psykoterapi handler om at sætte ord på de tanker og følelser, som er forbundet med det, du føler er problematisk eller begrænsende for dig i din hverdag. Det kan være at du er ramt af stress, angst, sygdom, sorg eller føler lavt selvværd, tristhed eller utilstrækkelighed. En svær opvækst som har været præget af svigt, ensomhed eller mangel på anerkendelse og støtte fra dine nærmeste kan også være en årsag til at søge terapeutisk hjælp. Grundene til at starte i psykoterapi kan være mange, men det primære er dit ønske om forandring.

Hvor lang tid tager et terapeutisk forløb?

At starte i psykoterapi er en egen proces, hvor længden af forløbet vil være individuelt. Nogle har brug for enkelte samtaler, hvor andre har brug for et længere forløb. I et terapeutisk forløb vil du opnå en indsigt i dig selv og sikkert også opleve en befriende følelse i at sætte ord på de tanker og følelser som fylder hos dig, og som forhindrer dig i at føle glæde og leve det liv du gerne vil.

Kunne du have glæde af samtaleterapi? Så er du meget velkommen til at kontakte mig på tlf. 2276 9920

Det er befriende at sætte ord på tanker og følelser​